Veckans tema: vänner.

When you loose a best friend, it’s worse than breaking up with a boyfriend. Because you lose more than a heart, you lose a little bit of yourself.
 
Ett citat jag kom över när jag var inne på tumblr här om dagen, och det slog till för det är så sant. Även fick mig att komma på nästa tema: vänskap/vänner. 
 
❖Genom alla år man går igenom inser man ett och annat just om vänskap, bra samt dåligt. Ett citat jag alltid har i bakhuvudet när man går igenom en jobbig kompis-break up är "om man inte har förlorat någon vän har man inte börjat växa upp". Inte för att man ska vara elak och skita i alla sina vänner, där av växa upp. Nej, utan man förändras så otroligt mycket. Speciellt i gymnasiet och frammåt. På så sätt hör man inte samman med alla längre på samma sätt.
 
❖Igenom livets jobbiga tider får man alltid se vilka som i slutändan är där för än själv. Vilka som är med hela vägen, och vilka som bara var ytliga. Alla gör misstag, antingen är man den personen som har blivit besviken eller den som besviker. Hur som helst lär man sig. 
 
 
❖Något jag får inse varje dag är att ju närmare man kommer slutet på studenten inser man vilka man vill ha med efter studenten. Inte dom som man bara är kompis med för att man kommer se dom varje dag i skolan. Utan indiverna som man lika gärna skulle kunna bo med efterråt. Sedan skulle jag knappast klara av att bo med vissa av mina närmsta heller utan att ha ihjäl dem haha...
 
❖Något jag är så sjukt nöjd med, är att jag har nära vänner som har gått igenom allt detta - och forfarande är lika tighta som för år sedan. En stor eloge till dig Filippa alltså ! När man har en vän som henne så kan man inget annat än att vara lycklig. 
 
❖Åh andra sidan, har jag också lärt mig är att man inte alltid behöver ha varit vän med någon i flera år för att den ska vara klassad som en riktig vän. Så länge man verkligen har bevisat vart man står den tiden man har varit vänner. 
 
❖För även människor man har varit kompis med i år kan göra en besviken när det kommer till jobbiga situationer. Situationer när dem faktiskt ska man the fuck up och hjälpa till. 
 
                    Hur jobbigt det oftast är att säga hejdå till en vän kan det vara för ens bästa.
Hur ont det gör, så måste man ibland. Speciellt den dagen man inser att man mår sämre av att umgås med personerna än att inte göra det. 
 
 
 
❖Man får inse att så nära vänner som dom man har kommer inte ofta, och om man får en ny ska man värna om den. Mina närmsta vänskaper är vi inte överdrivet gulliga mot varandra, utan vi retas, kaxar och är allmänt otroligt jobbiga mot varandra men det är något vi gillar. Så vi visar uppskattning, på ett sätt. 
 
 
 Stunder jag älskar med mina vänner:
 
- Älskar mina nära som bara kan komma över, sitta i var sin soffa och inte egentligen snacka hela tiden. Utan bara titta ner i mobilerna, be om råd när man ska skriva något till en crush eller någon annan. 
- När något händer så ringer man personen direkt för att man måste få ut det ur sig. 
- Att prata flera timmar varje dag om ingenting, eller sprida planer inför helgen, event eller hur man ska spela svår. (haha, Brunberg & Effie känn er fan träffade). 

- Alla sjuka minnen man kan prata om i flera timmar, och där efter inse att man vill ha flera tusen minnen till.
- Hur sur man än är på personen så lägger man sig det bakom sig för att man kan inte vara sur på personen längre än max en timme. 
- Att skrika på någon tills man börjar skratta för tillslut så sitter två fånar och skriver på varandra för ingenting. 
- Att ogilla personer som ens bestie ogillar. 
- Att man pratar skit framför personens face, och pratar gott om den när den inte där där.
 
❖Mina nära och kära har verkligen blivit ett urval, det är dom som vet allt om än, känner mig bättre än mig själv. Samtidigt att man vet hur personen tänker själv, är och hur den beter sig i alla möjliga situationer. Bästa vänner gör att varenda situation man går igenom blir bättre än om man skulle gå igenom den själv. 
 
 
❖ Så med allt detta kanske man borde ta en tankeställare, titta sig omkring. Mår man bätte eller sämre med dom man umgås med. Längtan efter att berätta sakerna för dom, finns den? I så fall: Ta aldrig din vän för givet, för att det är då man förlorar dom. 
 
Tips:

- Ta en promenad, prata om livet, allt som är nytt någon/några gånger i veckan. Eller varför inte en fika. Inte bara sitta hemma, utan hitta på saker. Även om det är en person som man känner innefrån och ut, finns det saker kvar att lära, men man kanske måste byta miljöer. obs, lägg ner mobilerna.
- Varför inte samla ihop ett gäng och gå på en middag, road trip, eller bara gå ut för att ta en bärs?
- Gör det inte så komplicerat för er, utan ta det chill. Men kanske ändå försöka hitta nya saker att göra.
 
❖En vänskap är ett förhållande men måste ha, man ska värna om det och ta vara på det. Båda, eller alla tre, eller en hel grupp. Ni förstår!
 
❖Tänk på att vara snäll mot dig själv, sätt dig i första hand när det kommer till personer som har eller sårar dig. Gör en kompis-break up. Kanske inte alltid så tydligt som att skrika eller skriva ett jobbigt sms. Utan bara sluta umgås med han, hen, hon, eller guppen. Det är du som kommer leva med det, och i slutändan är det bara du själv som betyder något. 
- Ta läxa att: dina vänner lär dig växa, men det gör även dina gamla vänner. Det är dom som får dig att inse vad för person du vill vara & inte vara. 
 
Där emot vill jag lägga ett stort fett: Jag älskar dig till mina kära vänner som jag har där ute, uppsakttar verkligen varje person på ett eget sätt. Ni är fan bäst. 
 
c-ya later, babes. ♡
 
 
F

Bästa vän. Dig älskar jag <3

Svar: älskar dig mest <3
Bianca
Kom ihåg mig?